RKUD "Pelagić": Humanitarna revija narodnih nošnji za pomoć Sergeju

GS
RKUD "Pelagić": Humanitarna revija narodnih nošnji za pomoć Sergeju

BANjALUKA - Druga revija narodnih nošnji " REST.art " u organizaciji Radničkog kulturno-umjetničkog društva (RKUD) "Pelagić" biće održana 7. septembra u Domu omladine u Banjaluci sa početkom u 19 časova.

Sav prihod od prodaje ulaznica biće usmjeren za liječenje mladog Banjalučanina Sergeja Stupara, koji se trenutno nalazi na liječenju u Moskvi.

-Pozivamo vas da se pridružite našem posebnom događaju posvećenom očuvanju bogate tradicije i kulture naših naroda. Ove godine, revija ima poseban humanitarni karakter - pružamo podršku našem dragom prijatelju Sergeju Stuparu - saopštili su iz RKUD-a "Pelagić".

Revija će obuhvatiti izložbu autentičnih narodnih nošnji, nastup našeg kulturno-umjetničkog društva i bazar, koji će okupiti izlagače rukotvorina i tradicionalne hrane.

-Publika će imati priliku da vidi izložbu autentičnih narodnih nošnji sa izlagačima iz različitih krajeva, koji će prikazati raznovrsne i jedinstvene komade naše kulturne baštine. Ne propustite priliku da budete dio ovog značajnog događaja i pružite neophodnu podršku – istakli su u „Pelagiću“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana