Rijeke i bazeni siguran spas od vreline za Banjalučane

Jelena Tanacković
Rijeke i bazeni siguran spas od vreline za Banjalučane

BANjALUKA - Modrozeleno jezero na obroncima Manjače postalo je nova oaza za bijeg od vrućine, a osim u ovom parčetu raja nadomak krajiške ljepotice, Banjalučani tradicionalno spas od vrelina tražena bazenima i pored Vrbasa.

Na bazenima se već od jutarnjih časova teško može naći slobodno mjesto.

Prema riječima direktora “Akvane” Velibora Vukajlovića vodeni park bilježi veću posjetu u odnosu na prošlu godinu, a tome doprinose raznovrsni događaji i manifestacije koje privlače kupače.

-  Ove godine imamo novine, napravili smo “zip lajn” i novo dječije igralište. Bezbjednost posjetilaca nam je uvijek na prvom mjestu, pa smo sredili površine kako ne bi dolazilo do klizanja i povreda - rekao je Vukajlović za “Glas Srpske”.

Ističe da je u predsezoni prodato više od 970 ulaznica, a da je za Banjalučane najisplativija ulaznica od 30 propusta koja iznosi 100 KM.

Uređeno jezero sa plažama nasutim šljunkom i mjestima za odmor, roštilj i rekreaciju, zaljubljenicima u prirodu pruža vrhunski doživljaj u turističko-rekreativnom  kompleksu “Manjača”.

- Zbog blizine grada građani su pobjegli od sunca u hlad kraj jezera, a zbog novih sadržaja i manifestacija na jezeru Banjalučani i turisti traže mjesto više - kažu iz Centra za razvoj poljoprivrede i sela.

Ugostiteljske usluge, skijanje na vodi, sportski ljetni kamp u prirodi za djecu, uređena šetališna staza, plažni bar tu su za potpun ugođaj.

- Povratne informacije koje dobijamo od građana ohrabruju nas u nastojanjima da nastavimo sa uređenjem izletišta i posjetiocima ponudimo još sadržaja - rekli su iz Centra.

Ništa manje ljudi nije bilo ni na obali Vrbasa, na gradskoj plaži.

Andrea Urukalo iz banjalučkog hotela “Fortuna” ističe da je ove sezone posjeta na njihovom bazenu mnogo veća u odnosu na prošlu godinu kada su još na snazi bile pojedine epidemiološke mjere.

- Cijene u odnosu na prošlu godinu veće su za jednu KM, a ulaznice koštaju 7 KM za odrasle dok djeca do 5 godina ne plaćaju ulaz. Kapaciteti su isti, sezonske karte su u prodaji od 140 KM za odrasle i 70 KM za djecu i školarce. Njih smo prodali u nešto manjem obimu od očekivanog – kazala je Urukalo.

Ulaznice

Olimpijski bazen bilježi prosječnu posjetu od 1.000 kupača dnevno.

- Vikendom je posjeta znatno veća od prosjeka. Cijena cjelodnevne ulaznice za Vodeni park “Akvana” je šest KM radnim danom, odnosno sedam KM subotom i nedjeljom. Dnevna ulaznica radnim danom od 12 sati je pet KM, a vikendom šest KM – rekao je Velibor Vukajlović.

Kako navodi, dnevna ulaznica radnim danom od 16 časova iznosi četiri, a vikendom pet KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana