Rekonstrukcija ulice Tešana Podrugovića: Počinje otkup zemljišta

S. B.
Rekonstrukcija ulice Tešana Podrugovića: Počinje otkup zemljišta

BANjALUKA - Za rekonstrukciju ulice Tešana Podrugovića utvrđen je javni interes, čime su se stekli uslovi za otkup zemljišta i rješavanje ovog najvažnijeg infrastrukturnog projekta u naselju Debeljaci, saopštili su iz Gradske uprave.

Naime, Odjeljenje za saobraćaj i puteve iniciralo je pokretanje prijedloga za donošenje odluke o utvrđivanju opšteg interesa za rekonstrukciju ulice Tešana Podrugovića.

- S tim u vezi, Vlada Republike Srpske je utvrdila da je od opšteg interesa rekonstrukcija ulice Tešana Podrugovića, te da se u tu svrhu može izvršiti potpuna eksproprijacija. Dio parcela obuhvaćenih odlukom je formiran i za njih je ispunjen uslov za postupak eksproprijacije, a za preostali dio parcela je izvršeno cijepanje po urbanističko-tehničkim uslovima, te je u toku sprovođenje kroz katastarski operat, pred Republičkom upravom za geodetske i imovinsko-pravne poslove, Područna jedinica Banjaluka - kažu iz grada.

Dodaju da će se po dobijanju nove dokumentacije, a nakon sprovođenja, pristupiti pokušaju sporazumnog rješavanja pitanja sticanja prava vlasništva na predmetnim nepokretnostima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana