Rekonstrukcija trotoara u Banjaluci

Srna
Rekonstrukcija trotoara u Banjaluci

Banjaluka - Načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja grada Banjaluka Zoran Novaković apelovao da vozači obrate pažnju na bezbjednost učenika Osnovne škole "Aleksa Šantić", u čijoj je blizini počela rekonstrukcija trotoara u vrijednosti 49.000 KM.

Novaković, koji je obišao početak radova rekonstrukcije trotoara u Ulici Trive Amelice, na dijelu od Ulice kralja Petra Drugog do Ulice Mladena Stojanovića, u banjalučkom naselju Rosulje, rekao je Srni da je sa izvođačem radova dogovoreno da se posebno obrati pažnja prilikom dolaska i odlaska učenika i da im se omogući bezbjedan prilaz školi.

"Obaviješten je i Centar javne bezbjednosti Banjaluka koji će pojačati nadzor nad odvijanjem saobraćaja u blizini škole", rekao je Novaković, koji je apelovao i na roditelje da skrenu pažnju djeci da za ulazak u školsko dvorište koriste sporedni ulaz.

Novaković je naveo da je trotoar u lošem stanju i da će biti urađena potpuna rekonstrukcija, postavljeni novi ivičnjaci i novi sloj asfalta.

U banjalučkom naselju Rosulje počela je rekonstrukcija trotoara u Ulici Trive Amelice, na dijelu od Ulice kralja Petra Drugog do Ulice Mladena Stojanovića, za šta je grad izdvojio 49.000 KM, a izvođač radova je preduzeće "MG mind".

Novaković je najavio da će uskoro biti izmješten pješački prelaz na kružnoj raskrsnici zapadni tranzit - Bulevar cara Dušana - Karđorđeva ulica, te izgrađena desna saobraćajna traka u Bulevaru Živojina Mišića na raskrsnici sa Bulevarom Petra Bojovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana