Reagovanje Privrednog društva Central Company: Poslujemo saglasno zakonu

Glas Srpske

Iz Privrednog društva "Central Company" reagovali su na tekst "Bolji uslovi rada i veće plate ili štrajk", objavljen u "Glasu Srpske" 27. oktobra, i odbacili tvrdnje predsjednika sindikata u ovom preduzeću Željka Trivića da Akt o procjeni rizika nije dobro urađen, te da je deset vozača "Central Company" na bolovanju.

- Nije tačan navod iz teksta da Akt o procjeni rizika nije dobro urađen jer je kontrolom nadležnih inspektora rada utvrđeno da je isti sačinjen saglasno sa važećim zakonskim aktima Republike Srpske i od zakonski registrovane ustanove i da je inspekcija rada upravo po zahtjevu Željka Trivića u više navrata vršila kontrolu vezano za provođenje Akta o procjeni rizika i da nije našla bilo kakve nezakonitosti vezano za sam Akt kao ni u vezi njegovog provođenja. Nije tačan navod ni da se ne vrši revizija Akta o procjeni rizika - stoji u dopisu "Central Company".

Još navode da "vozači po zakonu nemaju beneficirani radni staž niti skraćenje radnog vremena tako da se izjava Željka Trivića ne može tumačiti da vozači imaju pravo na beneficirani radni staž i na skraćenje radnog vremena pa im to poslodavac "Central Company" uskraćuje. Konačno, nije tačan navod da se deset vozača "Central Company" nalazi na bolovanju i ovaj se navod može dovesti u vezu sa navodom Draška Talijana da 'poslodavci angažuju penzionisane vozače da prevoze putnike'. "Central Company" poslovanje vrši saglasno zakonskim obavezama što su potvrdile brojne inspekcije".

ODGOVOR: Redakcija "Glasa Srpske" je profesionalno uradila posao i pružila priliku direktoru "Central Company" da iznese svoj stav povodom peticije vozača, ali je on to odbio. Nigdje u tekstu "Glas Srpske" ne iznosi svoj, već stavove predsjednika sindikata "Centrala" Željka Trivića i predsjednika udruženja vozača Draška Talijana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana