Različiti programi podrške u Centru za porodicu: U 2022. godini usluge koristilo 616 korisnika

G.S.
Različiti programi podrške u Centru za porodicu: U 2022. godini usluge koristilo 616 korisnika

 BANjALUKA - U Centru za porodicu sugrađanima su dostupni različiti programi podrške, a 616 korisnika koristilo je usluge ovog centra tokom prošle godine.

Riječ je o izdvojenoj jedinici Centra za socijalni rad, u kojoj građani imaju priliku da dobiju usluge socijalne i porodično-pravne zaštite namijenjene djeci i porodici. Cilj osnivanja Centra za porodicu, koji od početka prošle godine radi u novom prostoru, je poboljšanje kvaliteta života socijalno ranjivih kategorija stanovništva na području grada.

- Nastao je kao ideja iz potrebe za unapređenjem usluga socijalne i porodične zaštite djece i porodice, a potreba se ogledala u obezbjeđivanju adekvatnog prostora za rad, kao i organizacije rada profesionalaca i službi i uvođenja novih usluga - ističu u Centru.

Naglašavaju da u Centru za porodicu pružaju usluge predbračnog i bračnog savjetovališta, savjetovališta za djecu i omladinu, ali i za žene. Tu je i program podrške porodicama, rad sa zavisnicima i prevencija zavisnosti te vršnjačkog nasilja.

- Centar za porodicu je namijenjen osobama svih životnih dobi, a naša orijentacija je i razvijanje usluga za lica treće životne dobi, koje takođe mogu da se pružaju u novom prostoru - zaključili su iz ovog centra.

Centar za porodicu nalazi se u ulici Josifa Pančića 8, u poslovnom prostoru koji je u potpunosti adaptiran, opremljen i funkcionalan za rad. Usluge savjetovanja su potpuno besplatne. Otvoren je svaki radni dan, a sve informacije mogu se dobiti i na brojeve 051/498-174, 051/498-176, 051/498-177 i 051/498-178.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana