Rasprava gradonačelnika i Amidžića na sjednici o rebalansu budžeta

Srna
Rasprava gradonačelnika i Amidžića na sjednici o rebalansu budžeta

BANjALUKA - Na sjednici Skupštine grada Banjaluka, koja danas razmatra Nacrt rebalansa budžeta za ovu godinu, došlo je do rasprave gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića i odbornika SNSD-a Srđana Amidžića u vezi sa isplatom pomoći od 500 maraka porodiljama i zdravstvenim radnicima.

Amidžić je rekao da zbog neisplaćivanja pomoći porodiljama i zdravstvenim radnicima u iznosu od 500 KM nije za usvajanje Nacrta rebalansa budžeta, jer od aprila i usvajanja budžeta nije isplaćeno ono što je dogovoreno u vezi sa podrškom porodiljama.

On je podsjetio da je Skupština grada zauzela stav - 500 KM za svaku porodilju kada je u pitanju novorođeno dijete, te da je izostala i podrška zdravstvenim radnicima.

Amidžić je istakao da se o višku sredstava trebaju pitati i predstavnici mjesnih zajednica.

Stanivuković je naveo da neusvajanje Nacrta rebalansa znači da će skupštinska većina pristati na to da ne raspodijeli višak od 17 miliona KM svim građanima.

"Gdje je bila podrška porodiljama u četiri godine vašeg mandata, da li ste dali ijednu marku njima? Da li ste dali ijednu marku podrške zdravstvenim radnicima prošle godine u jeku pandemije", rekao je Stanivuković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana