Raspisan konkurs za prijem 410 mališana u javne vrtiće

Srna
Raspisan konkurs za prijem 410 mališana u javne vrtiće

BANjALUKA - Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u Banjaluci raspisao je konkurs za prijem 410 djece u javne vrtiće, na koji se zainteresovani mogu javiti do 22. jula.

Direktor Centra Petar Jokanović rekao je Srni da roditelji mogu podnijeti dokumenta svakm radnim danom od 7.00 do 13.00 časova.

Jokanović je pojasnio da je potrebno priložiti rodni list djeteta, potvrde o zaposlenju roditelja i ukoliko postoji nešto drugo što se boduje, ako je riječ o porodici tri plus onda dostaviti sve rodne listove djece, ili ukoliko je nacionalna manjina neki dokument kojim se to dokazuje.

"Ukoliko postoji neko teže oboljenje koje se boduje sa 10 dodatnih bodova potrebno je priložiti medicinsku dokumentaciju, a ako je samohrani roditelj potrebno je rješenje od Centra za socijalni rad da im se priznaje taj status, što isto donosi dodatne bodove", rekao je Jokanović.

Prema njegovim riječima, za jedno dijete plaća se 165 KM, ukoliko vrtić pohađa dvoje djece za jedno se plaća 165 KM, drugo 115 KM, ako je troje djece za jedno se plaća 115 KM, drugo 99 KM, dok je treće oslobođeno, a ukoliko je dijete iz porodice "četiri plus" ne plaća se ništa.

Jokanović je napomenuo da ukupno 2.600 djece pohađa 31 vrtić Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana