Raspisan konkurs za izbor najuređenijeg dvorišta

Srna
Raspisan konkurs za izbor najuređenijeg dvorišta

BANjALUKA - Grad Banjaluka raspisao je danas konkurs za izbor najuređenijeg dvorišta, u okviru akcije “Biramo najuređenije”, koju organizuje već 18 godina.

Iz Gradske uprave je saopšteno da su pravila konkursa izmijenjena, imajući u vidu novonastale okolnosti u vezi sa epidemijom virusa korona, te da se iz preventivnih razloga prijave šalju isključivo onlajn posredstvom mejla /javnostŽbanjaluka.rs.ba/.

Prijava mora da sadrži naziv lica ili organizacije koja se prijavljuje, adresu i kontakt telefon, te deset izabranih fotografija dvorišta, kruga ili balkona.

Takmičenje je organizovano u četiri kategorije – najuređenije privatno dvorište, najuređenije dvorište stambenih zgrada, najuređeniji krug poslovnih subjekata, organizacija i javnih ustanova, te najuređeniji balkon.

Po zaključenju prijava, odnosno 5. juna, specijalizovana komisija Gradske uprave, koju čine stručnjaci za hortikulturu, odabraće pet najuređenijih dvorišta, a pobjednike će izabrati građani – glasanjem posredstvom zvanične “Fejsbuk” stranice grada.

Načelnik banjalučkog Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar rekao je da ni u doba epidemije nisu željeli odustati od ove, već punoljetne akcije.

On je pozvao Banjalučane da se, uređenjem svoje najbliže okoline, uključe u ovu tradicionalnu akciju i daju sopstveni doprinos ljepšem izgledu grada.

Kao i svake godine, grad će obezbijediti novčane nagrade za najuspješnije učesnike.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana