Raspisan konkurs za dodjelu stipendija za srednjoškolce

G.S.
Foto: Banjaluka.rs.ba

BANjALUKA - Grad Banja Luka raspisao je konkurs za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola za školsku 2024/2025. godinu

Prijave za konkurs je mogu poslati  u narednih mjesec dana, odnosno do drugog, a srednjoškolci će stipendiju moći ostvariti po jednom od sljedećih osnova: prema socijalnom statusu, za uspjeh u školi i za deficitarna zanimanja.

Planirano je da u narednoj školskoj/akademskoj godini iz budžeta Grada bude izdvojeno 1,8 miliona KM za učeničke i studentske stipendije.

Učenička stipendija na osnovu uspjeha u školi i prema socijalnom statusu iznosi 100 KM, a za deficitarna zanimanja 170 KM – ističu u Odjeljenju za društvene djelatnosti.

Za stipendije, namijenjene deficitarnim zanimanjima, mogu se prijaviti učenici koji se školuju za sljedeća zanimanja: 

Mašinstvo i obrada metala – bravar-zavarivač;

Geodezija i građevinarstvo – monter suve gradnje-moler 

Geodezija i građevinarstvo – kamenorezac-keramičar.

Prijave na konkurs, sa potrebnom dokumentacijom, dostavljaju se Odjeljenju za društvene djelatnosti, putem prijemne kancelarije Gradske uprave (kancelarija 16).

Obrasci za podnošenje zahtjeva za stipendiju, zainteresovani mogu preuzeti ispred prijemne kancelarije u Gradskoj upravi (pretinac broj 64), a nalaze se i na ovoj internet stranici.

Sve informacije o javnom konkursu zainteresovani mogu dobiti putem zvanične internet stranice Grada Banja Luka, www.banjaluka.rs.ba, a za dodatna pojašnjenja i na telefon Gradske uprave, broj: 051/244-496.

Opširnije o konkursu možete pogledati OVDJE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana