Raspisan javni poziv za projekte iz oblasti kulture

Srna
Raspisan javni poziv za projekte iz oblasti kulture

BANjALUKA - Grad Banjaluka raspisao je javni konkurs za sufinansiranje projekata iz oblasti kulturnog i umjetničkog stvaralaštva za ovu godinu za šta je predviđeno 175.000 KM.

Načelnik Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Neven Stanić rekao je Srni da je konkurs otvoren do 23. marta, te da se na njega ne mogu prijaviti ustanove kulture čiji je osnivač grad Banjaluka.

Stanić je naveo da se mogu prijaviti udruženja iz oblasti kulture sa sjedištem ili organizacionom jedinicom na području grada, ustanove koje vrše djelatnost iz oblasti kulture i djeluju na području Banjaluke, a čiji je osnivač Vlada Republike Srpske.

Prijaviti se mogu i pravna lica čija je osnovna djelatnost filmska produkcija, a koja imaju sjedište ili registrovanu organizacionu jedinicu na području grada i čiji su osnivači državljani Srpske sa stalnim mjestom boravka na području Banjaluke.

"Iznos koji može biti dodijeljen po jednom projektu je do 15.000 KM.

Jedan subjekt u kulturi koji konkuriše može prijaviti najviše dva projekta", rekao je Stanić.

On je dodao da prijave razmatra komisija za vrednovanje projekata kulturnog i umjetničkog stvaralaštva, iz reda umjetnika i stručnjaka u kulturi, te da je istovremeno raspisan i javni poziv za članove ove komisije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana