Raspisan javni poziv za dodjelu besplatnih placeva

K. Š.
Foto: Arhiva

BANjALUKA - Grad je raspisao u petak javni poziv za dodjelu besplatnog građevinskog zemljišta mladim bračnim parovima do 35 godina i samohranim roditeljima.

- Pozvani su mladi bračni parovi dobi do 35 godina i samohrani roditelji sa područja grada Banjaluka da podnesu prijavu sa potrebnom dokumentacijom radi dodjele besplatnog građevinskog zemljišta, a u svrhu trajnog rješavanja stambenog pitanja - istakli su iz Gradske uprave.

Kada je riječ o dokumentaciji, potreban je dokaz da su mladi bračni par do 35 godina, da imaju mjesto prebivališta u Banjaluci najmanje posljednje dvije godine i da u mjestu rođenja i mjestu prebivališta ne posjeduju nepokretnosti.

- Samohrani roditelji potrebno je da imaju status samohranog roditelja utvrđen rješenjem Centra za socijalni rad, takođe da im je mjesto prebivališta Banjaluka najmanje dvije godine prije podnošenja prijave i da ne posjeduju nepokretnosti na teritoriji grada Banjaluka, niti u mjestu rođenja - istakli su iz Gradske uprave.

Šta je sve potrebno dostaviti uz prijavu na javni poziv zainteresovani mogu vidjeti na sajtu grada. 

- Komisija će razmotriti prijave te sačiniti rang-listu na osnovu kriterijuma: godine života, broj djece, stepen stručne spreme, trajanje braka, status člana porodice poginulog borca, status roditelja djeteta sa teškoćama u razvoju, status lica sa invaliditetom - istakli su iz Gradske uprave. 

Oni koji su ranije u kancelariji za građane iskazali interesovanje za besplatan plac, sada je potrebno da donesu i potrebnu dokumentaciju.

Rok za podnošenje prijava je 16. septembar, a sve dodatne informacije mogu se dobiti u Gradskoj upravi u kancelariji za građane (kancelarija broj 22) ili na broj telefona: 051/244-444 lokal 709.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana