Raljić: Nedjelja da bude neradna i posvećena porodici

Srna
Foto: Srna

BANjALUKA - Na Trgu Krajine u Banjaluci danas je počelo potpisivanje peticije "Stop radnoj nedjelji", a građani će u narednih sedam dana moći da pruže podršku ovoj inicijativi čiji je pokretač Gradska organizacija SDS-a.

Predsjednik banjalučke Gradske organizacije SDS-a Željko Raljić rekao je da neradna nedjelja treba da bude posvećena porodici.

"U Evropi, pa tako i u našem okruženju, tendencija je da nedjelja bude slobodna i posvećena porodici. Pozivamo građane da se potpisom priključe ovoj inicijativi bez obzira na politička ubjeđenja, jer ovo je aktivnost koja je posvećena potrebama građana", poručio je Raljić.

Pozivajući se na osnovna načela kojima se štite ljudska prava garantovana Evropskom konvencijom o ljudskim pravima, Ustavom BiH, Ustavom i zakonima Republike Srpske, ovom građanskom inicijativom se traži izmjena odluke o određivanju radnog vremena pravnim licima i preduzetnicima koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost na području Banjaluke, saopšteno je iz SDS-a. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana