Rafting i biciklizam turistička lična karta Banjaluke

Srna
Rafting i biciklizam turistička lična karta Banjaluke

Banjaluka - Turistička organizacija grada Banjaluka u prvih šest mjeseci ove godine zabilježila je osam odsto više dolazaka turista nego u istom periodu prošle godine, kao i veliko interesovanje za avanturistički turizam.

Samostalni stručni saradnik u Turističkoj organizaciji Banjaluke Zoran Sanković kaže da je u prvoj polovini godine Banjaluku posjetilo 40.200 turista, da je ostvareno 64.150 noćenja, što je za 11 odsto više noćenja nego u istom periodu prošle godine.

Sanković je naveo da je najviše turista došlo u maju i junu, te najveći broj njih uglavnom je iz Srbije, Hrvatske i Slovenije, a zatim i ostalih zapadnoevropskih zemalja.

- Najviše se traži avanturistički turizam, te je najveća potražnja za raftingom, ali turisti se interesuju i za pješačenje i vožnju bicikla po brdima - rekao je Sanković.

Dodao je da su turisti zainteresovani i za razgledanje grada, te većina turista koji dođu na info-pult traže osnovne informacije šta mogu vidjeti u toku svog boravka u Banjaluci.

On je istakao da je prisutna i potražnja za turističkim vodičima, koji će turistima detaljno i profesionalno objasniti najzanimljivije stvari u gradu, ali i šire.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana