Radovi u parku “Mladen Stojanović”: Starim stablima produžavaju životni vijek

S. B.
Radovi u parku “Mladen Stojanović”: Starim stablima produžavaju životni vijek

BANjALUKA - U parku “Mladen Stojanović” nadležne ekipe uklanjaju suve, polomljene i oštećene dijelove drveća, u planu njegovanja starih stabala kako bi se produžio njihov životni vijek i poboljšala vitalnost.

Radovi u parku izvode se uz tehničku podršku banjalučke Vatrogasne brigade, jer je riječ o stablima velikih dimenzija. Kako navode u Odjeljenju za komunalne poslove, ovi radovi su veoma značajni, kako sa ciljem produžetka perioda vitalnosti samih stabala koji se nalaze u “trećoj životnoj dobi”, tako i još važnije sa aspekta prevencije nezgoda od lomova i padova takvih dijelova stabala na pješačke komunikacije ili objekte.

- S obzirom na to da najveći broj stabala u parku “Mladen Stojanović” čine stara, ali istovremeno vrijedna stabla sa mnogih aspekata posmatranja, u tom pravcu se i pristupilo ovim aktivnostima. Cilj jeste da se ispune svi zahtjevi, a to su prevencija u zaštiti građana i imovine, zaštita i produžetak funkcionalnosti stabala, svođenje na minimum oštećenja stabala i parkovskog mobilijara prilikom izvođenja radova i obezbjeđenje ozbiljnog i stručnog nadzora nad ovom vrstom radova - naveli su iz Odjeljenja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana