Radovi u novom dijelu vrtića “Ježeva kućica” ušli u finiš: Krajem oktobra smještaj za 50 mališana

Maja Stanojević
Radovi u novom dijelu vrtića “Ježeva kućica” ušli u finiš: Krajem oktobra smještaj za 50 mališana

BANjALUKA - Na objektu u dvorištu vrtića “Ježeva kućica” pri kraju je postavljanje fasade, u okviru rekonstrukcije objekta koji je već godinama devastiran i van upotrebe.

Proširenjem kapaciteta najstarijeg gradskog vrtića, uz već izgrađeni niz novih predškolskih ustanova u drugim dijelovima grada, biće postignut zacrtani cilj, a to je da u vrtićima bude omogućen smještaj još 650 mališana.

Tokom dosadašnjih radova, između ostalog, urađen je krov, te postavljena stolarija na objektu novog vrtića u kojem je planiran smještaj za 50 mališana.

- Istovremeno, u toku su i unutrašnji radovi, a preostalo je da unutar objekta budu urađeni podovi i sanitarije, kao i okolno uređenje. Po završetku svih radova slijedi opremanje, tako da bi, prema dosadašnjoj dinamici, objekat trebalo da bude završen krajem oktobra - naveli su iz Gradske uprave.

Ovaj projekat zajednički realizuju grad i Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

U okviru akcije obnove i izgradnje objekata predškolskih ustanova samo u posljednje četiri godine izgrađeno je ili obnovljeno sedam vrtića. Uprkos krizi usljed epidemiološke situacije izazvane virusom korona, akcija je nastavljena i ove godine pa je tako u toku gradnja velikih vrtića na Petrićevcu i u Lazarevu. Uz proširenje “Ježeve kućice”, u planu je gradnja novog predškolskog objekta u Kuljanima, te energetsko utopljavanje vrtića “Neven” i “Naša djeca”.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Rosulje Siniša Mrkobrda je rekao da novi smještajni kapaciteti u “Ježevoj kućici” predstavljaju idealno rješenje za mlade roditelje iz ovog naselja te Centra i Nove varoši.

- Gradska uprava je to postavila kao prioritet i učinila je značajan posao na uređenju i sanaciji banjalučkih vrtića - naglasio je Mrkobrda.

Savjet MZ

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Rosulje Siniša Mrkobrda je rekao da je bilo krajnje vrijeme da se objekat u sklopu vrtića “Ježeva kućica” renovira.

- Uvijek mi je srce puno kad prođem tom ulicom i vidim djecu kako se igraju i vjerujem da niko nema zamjerke zbog činjenice da se renovira takav objekat - rekao je Mrkobrda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana