Radovi u mjesnoj zajednici Srpske toplice: Niče spomen-obilježje za 18 poginulih boraca VRS

J. T.
Radovi u mjesnoj zajednici Srpske toplice: Niče spomen-obilježje za 18 poginulih boraca VRS

BANjALUKA - Izgradnja spomen-obilježja za 18 poginulih boraca Vojske Republike Srpske iz mjesne zajednice Srpske toplice počela je juče u ovom naselju.

Ova inicijativa rezultat je saradnje Boračke organizacije MZ Srpske toplice i Boračke organizacije grada Banjaluke. Rok za završetak radova je 60 dana.

Goran Trubajić iz mjesne Boračke organizacije rekao je da su nakon 20 godina uspjeli da pokrenu izgradnju ovog spomen-obilježja.

- Zaslužili su da imaju spomen-obilježje, a i njihove porodice sada imaju gdje da polože cvijeće. U ranijem periodu nismo naišli na razumijevanje za izgradnju spomenika i tek smo sada uspjeli da riješimo problem - kazao je Trubajić.

Predsjednik Boračke organizacije grada Banjaluke Goran Rogić rekao je da su konačno ispunjeni uslovi za izgradnju ovog spomen-obilježja.

- Veoma je važno njegovati kulturu sjećanja, a pokoljenja koja dolaze obavezuju nas da podignemo ovo spomen-obilježje. Velika žrtva naših saboraca nas opominje i podsjeća da nikada ne zaboravimo one koji su poginuli - kazao je Rogić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana