Radovi obustavljaju saobraćaj dva mjeseca u ulici Veljka Mlađenovića u Adi

V. P.
Radovi obustavljaju saobraćaj dva mjeseca u ulici Veljka Mlađenovića u Adi

Banjaluka - U naredna dva mjeseca biće obustavljen saobraćaj u ulici Veljka Mlađenovića, od skretanja kod Gradskog olimpijskog bazena do Žutog mosta na Vrbanji. Razlog za to je rekonstrukcija ove prometne ulice. Radovi će početi 22. oktobra i trebalo bi da traju do 25. decembra.

Planirano je da izgrađeni kolovoz bude širine 5,5 metara, a trotoara od 1,5 do dva metra. Takođe će biti izgrađena javna rasvjeta i oborinska kanalizacija - kazali su u Gradskoj upravi.

Vrijednost investicije je 465.000 KM a radove izvodi preduzeće "Kozaraputevi". Sredstva su obezbijeđena iz kredita Svjetske banke.

- Posao će voditi Jedinica za koordinaciju poljoprivrednih projekata u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, a nadležno Odjeljenje za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja pružiće neophodnu logističku podršku - dodali su u Gradskoj upravi.

Izgradnja i modernizacija ulice Veljka Mlađenovića, u dužini od 700 metara počela je početkom ovog mjeseca a rok za završetak je 120 dana.  Za vrijeme obustave saobraćaja, biće postavljena privremena saobraćajna signalizacija.

Stanovnici Česme moći će do grada saobraćajnicom kroz Trapiste odnosno kraj "Banjalučke pivare" i dalje kroz Lazarevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana