Radosti mature i suze rastanka

Vesna Popović
Radosti mature i suze rastanka

Banjaluka - Radosni smo zbog maturske večeri, ali istovremeno suze same naviru zbog kraja jednog lijepog perioda u životu, druženja sa školskim drugarima, prvih ljubavi, ali na kraju i rastanka!

Tako su u četvrtak naveče pričali maturanti Građevinske škole, koji su na tradicionalan način proslavili kraj srednjeg stručnog obrazovanja.

Na Trgu Krajine bilo je izuzetno veselo! Uz zvuke trubača, vidno uzbuđene roditelje, sestre, braću, rodbinu i prijatelje centrom grada defilovali su mladost i ljepota učenika Građevinske škole. Maturanti su u hotelu “Bosna” obilježili kraj srednjoškolskog obrazovanja.

Prije defilea uz osmijeh i odlično raspoloženje sijevali su blicevi fotoaparata, jer je bilo potrebno napraviti i trajne uspomene. Djevojke su ponosno pokazivale svoje raskošne haljine, cipele, frizure, a mladići odijela, prve kravate, moderne modne trendove…

Pored uzbuđenja što proslavlja maturu Đorđe Rađenović je rekao da mu je žao što se rastaje od drugova, s kojima je proveo četiri godine.

- Bio sam dio veoma složnog razreda i svi su mi prirasli srcu. Zadnjih dana, pogotovo kada se približio kraj, svima nam je teško zbog rastanka. Od danas svako traži svoj životni put. Prestaće svakodnevna druženja u školi, ali će uspomene ostati zauvijek - rekao je Rađenović.

Dodao je da planira de se upiše na kriminalistiku.

- Cijeli život treniram i privlači me policijski posao - naveo je Rađenović.

Njegov školski kolega Mladen Trivić od uzbuđenja je jedva pričao.

- Vrijeme provedeno u srednjoj školi ću uvijek pamtiti. Nedostajaće mi drugari s kojima sam provodio nezaboravne trenutke smijeha i zabave. Isto tako bilo je i super profesora, a jedna od njih je i Željka Stanišić, profesor fizičkog vaspitanja - naglasio je Trivić.

Objasnio je da još nije odlučio na kojem fakultetu će nastaviti obrazovanje, ali da mu je trenutno u prvom planu Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta.

Igra i pjesma

Maturskoj večeri prisustvovalo je 137 učenika Građevinske škole.

- Proslava hotelu “Bosna” prošla u najboljem redu. Igralo se i pjevalo do kasno u noć. Atmosfera je bila odlična i zadovoljni smo ponašanjem sada već bivših učenika - rekli su u petak u Građevinskoj školi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana