Radost i zabava za cijelu porodicu na festivalu „Dječija zemlja“

GS
Radost i zabava za cijelu porodicu na festivalu „Dječija zemlja“

BANjALUKA - Queen Estrada u saradnji sa banjalučkim Centrom za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, a pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srpske, povodom obilježavanja Međunarodne sedmice djeteta sutra na Trgu Krajine u Banjaluci organizuje peti po redu festival „Dječija zemlja”.

-Međunarodna sedmica djeteta je prilika da se ukaže na obavezu poštivanja Konvencije UN-a o pravima djeteta, ali i prilika da se djeca edukuju i animiraju kroz igru. Festival otvorene scene „Dječija zemlja” je osmišljen tako da ohrabri djecu da interaktivno učestvuju u svim sadržajima festivala i na jednom mjestu okupi i obraduje banjalučke mališane i njihove porodice, slaveći dječije talente i kreativnost – saopštila je Queen Estrada.

Učesnici festivala su Art trupa „Haos Animatori” iz Novog Sada, Dječiji ansambl KUD „Čajavec”, Vokalni atelje „MaMa Vox ”, Dječiji hor „Vrapčiči”, Dječiji edukativni centar „Dajte nam šansu - Zvjezdice”, te djeca banjalučkih vrtića i osnovnih škola.

Program festivala „Dječija zemlja” počinje u 10 časova svečanim defileom djece banjalučkih predškolskih ustanova i kreće sa Trga Krajine, nastavlja kroz Gospodsku ulicu, sve do Narodnog pozorišta Republike Srpske i nazad, nakon čega počinje kulturno - umjetnički program koji će trajati do 12 časova.

Ulaz na festival je besplatan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana