Radojičić uručio sertifikat vrtiću Srna

Srna
Radojičić uručio sertifikat vrtiću Srna

Banjaluka - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić danas je uručio sertifikat o energetskoj efikasnosti banjalučkom dječijem vrtiću "Srna", prvom vrtiću u Republici Srpskoj sa ovakvim sertifikatom.

"Energetska efikasnost znači da se energija koristi na efikasan način, u smislu utrošaka električne i toplotne energije, propisano prema određenim standardima", rekao je Radojičić novinarima nakon uručenja sertifikata.


On je podsjetio da je objekat vrtića nov, da ima vlastito grijanje, naglasivši da je sada potrebno raditi i na ostalim objektima od javnog interesa, na njihovom "utopljavanju" i sprovođenju mjera energetske efikasnosti.

"Pri kraju je projekat žutopljavanjaž objekta Doma zdravlja, a riječ je o radovima na toplotnoj izolaciji, o promjeni stolarije, izradi fasade. Takođe su, ili završeni, ili su u završnoj fazi projekti energetske efikasnosti u još nekoliko javnih objekata poput Prirodno-matematičkog fakulteta i Osnovne škole žAleksa Šantićž", naveo je Radojičić.

Direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Jelena Kurtinović rekla je da će korištenje sistema energetske efikasnosti dovesti do znatnih ušteda i na samom energentu i u kvalitetu grijanja, što ima značajnog uticaja na to da se u ovom vrtiću kvalitetno obavlja vaspitno-obrazovni rad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana