Radojičić uručio prva rješenja o stipendiranju

Srna
Radojičić uručio prva rješenja o stipendiranju

Banjaluka - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić uručio je prva rješenja o stipendiranju studenata u akademskoj 2016/2017. godini.

Radojičić je rekao da će grad Banjaluka u akademskoj 2016/2017. godini stipendirati 382 studenta i da je iz gradskog budžeta za studentske stipendije u tekućoj godini izdvojeno oko 500.000 KM.

"Grad nastavlja da stipendira studente Univerziteta u Banjaluci, i to po tri osnova - prema socijalnom statusu, po osnovu uspjeha u školi i za deficitarna zanimanja. Na konkurs za dodjelu stipendija prijavilo se oko 500 studenata, a danas je formalno počeo proces dodjele stipendija, jer smo uručili rješenja za 11 odabranih studenata", naveo je Radojičić.

On je dodao da je u protekle četiri godine grad stipendirao 1.440 studenata, a da će naredne godine za stipendiranje studenata i učenika biti izdvojeno oko milion KM.

Studenti četvrte godine Filološkog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Branka Radivojša i prve godine Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Banjaluci Bojan Šobat zahvalili su gradonačelniku i Gradskoj upravi za stipendije.

Oni su izrazili zadovoljstvo zbog činjenice da su institucije i dalje uz njih i da ih podržavaju, odnosno da prepoznaju njihov trud i zalaganje.

Od ukupno 382 stipendije koje ove godine dodjeljuje grad Banjaluka, po osnovu socijalnog statusa dodijeljeno je 260 stipendija, po osnovu uspjeha stipendije je dobilo 88 studenata, a za deficitarna zanimanja 34.

Studentska stipendija po osnovu uspjeha u školi i prema socijalnom statusu iznosi 130 KM, a stipendija za deficitarna zanimanja je 250 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana