Radojičić: U prvi razred krenulo 1.936 prvačića

Srna
Radojičić: U prvi razred krenulo 1.936 prvačića

Banjaluka - U Banjaluci je ove školske godine upisano 1.936 prvačića ili osam više nego prošle godine, rekao je gradonačelnik Igor Radojičić.

Radojičić je tokom posjete Osnovnoj školi /OŠ/ “Georgi Stojkov Rakovski” u banjalučkom naselju Nova varoš povodom početka nove školske godine rekao da su u toku ovog ljeta u dvadesetak škola grad, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i kabinet predsjednika Srpske kordinisano radili na obnovi objekata škola.

“Jedna od škola u kojoj je rađeno je i OŠ žGeorgi Stojkov Rakovskiž u kojoj je prošle godine rađen krov, a ove godine mokri čvorovi”, naveo je Radojičić.

On je poželio sretan polazak u školu svim prvačićima i čestitao početak nove školske godine učenicima, nastavnicima, profesorima i roditeljima, sa željom da im bude srećna i uspješna.

Radojičić je rekao da je grad raspisao konkurs za stipendije za srednjoškolce u tri kategorije, te pozvao one koji ispunjavaju uslove da se prijave.

Dušan Mišljenović, direktor OŠ “Georgi Stojkov Rakovski”, rekao je da je u ovoj školi u prvi razred upisano 127 učenika, za tridesetak više u odnosu na lani.

On je naglasio da se gradi naselje i zgrade oko škole, pa se samim tim povećava i broj prvačića.

“Grad i resorno ministarstvo su donirali sredstva za sanaciju sanitarnih čvorova. Posao nije u potpunosti završen, ostale su još neke sitnice, ali su sanitarni čvorovi u funkciji”, dodao je Mišljenović. /kraj/bv/vj/foto

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana