Radojičić: U fokusu izvještaj nakon održanih lokalnih izbora

Srna
Radojičić: U fokusu izvještaj nakon održanih lokalnih izbora

Banjaluka- Predsjednik Gradskog odbora /GO/ SNSD-a Banjaluka Igor Radojičić rekao je danas uoči 7. redovne sjednice GO da će glavna tema ovog skupa biti izvještaj Gradskog izbornog štaba SNSD-a nakon održanih lokalnih izbora na kojima je pobijedio SNSD-ov kandidat za gradonačelnika, a odbornička lista te stranke bila relativni pobjednik.

Radojičić je izrazio očekivanje da će biti usvojen navedeni izvještaj sa određenim zaključcima o iskustvima iz prethodne kampanje, u kojoj je uvijek moguće situaciju popravljati, te da će biti date smjernice u tom smislu za naredni period.


On je naveo da na današnjoj sjednici treba donijeti odluku o raspisivanju unutarstranačkih izbora u SNSD-u Banjaluka.

"Satut nas obavezuje da u roku od šest mjeseci od lokalnih izbora održimo gradsku konferenciju koja bi analizirala te izbore. S obzirom da naredne godine ističe mandat mjesnih organizacija i GO, izabranog krajem 2013. godine, prijedlog je da se raspišu izbori i da se u periodu od 1. februara do 1. aprila izaberu nove organizacije SNSD-a na svim nivoima u Banjaluci", rekao je Radojičić novinarima.

On je najavio da bi konferencija trebalo da bude održana u maju naredne godine.

"Dobra je prilika jer imamo rezultate lokalnih izbora kao podlogu. Vidjelo se gdje je rezultat dobar, gdje je nešto lošiji i gdje su potrebne kadrovske promjene", rekao je Radojičić.

On je istakao da bi GO SNSD Banjaluka danas trebalo da iz evidencije članstva izbriše dvadesetak osoba koje su se na proteklim izborima angažovale ili kandidovale na listama drugih stranaka, a nikad se nisu iščlanile iz SNSD-a.

Sjednici u Velikoj sali Kulturnog centra Banski dvor prisustvuje rukovodstvo GO SNSD-a Banjaluka, kao i brojni članovi te stranke koji su ministri u Vladi Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana