Radojičić: Slijede izmjene u gradskoj administraciji

Srna
Radojičić: Slijede izmjene u gradskoj administraciji

Banjaluka - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da će od naredne godine uslijediti niz izmjena u gradskoj administraciji u smislu pojednostavljenja procedura, ušteda i racionalizacije, te smanjenja broja članova upravnih i nadzornih odbora po javnim ustanovama.

On je naglasio da će neke od ovih izmjena, čiji je cilj povećanje efikasnosti rada gradskih službi i gradske administracije, razmatrati Skupština grada Banjaluka na narednoj sjednici koja je zakazana za 26. decembar.


"Dodatno razmatramo, a možda već iduće sedmice budu donesene i odluke za dva javna preduzeća, odnosno ustanove - jedno ukidanje Radničkog univerziteta, a drugo transformacija Centra za razvoj sela", rekao je Radojičić novinarima u Banjaluci.

Kada je riječ o ekonomskim zonama u gradu Banjaluka, Radojičić je rekao da se svakodnevno obavljaju razgovori sa potencijalnim investitorima, a da trenutno ima još 11 lokacija na kojima je moguće graditi poslovne zone.

Radojičić je rekao da je gradskoj administraciji stigao zahtjev i za povećanje cijene karata u javnom gradskom prevozu u Banjaluci, te da će se sa prevoznicima još razgovarati na tu temu.

Gradonačelnik je pojasnio da zbog prelaznog perioda i usaglašavanja određenih akata grad Banjaluka još od Pravobranilaštva Srpske nije preuzeo nadležnost zastupanja pred sudovima u predmetima koji se odnose na grad.

On je dodao da je zbog broja predmeta neminovno da grad sam sebe zastupa i da će to učiniti čim se stvore neophodni uslovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana