Radojičić: Skupština grada 11. decembra o budžetu za narednu godinu

Srna
Radojičić: Skupština grada 11. decembra o budžetu za narednu godinu

BANjALUKA - Kolegijum Skupštine Grada Banjaluka zakazao je za 11. decembar sjednicu gradske skupštine na kojoj će biti razmatran i prijedlog budžeta za narednu godinu.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da će na dnevnom redu koji ima 77 tačaka biti svi planovi za iduću godinu, te rebalans budžeta za ovu godinu, saopšteno je iz Gradske uprave.

"Prijedlog budžeta za 2020. godinu nešto je širi u odnosu na nacrt i ta sredstva će biti upotrijebljena za nekoliko novih projekata, kao što je sportska dvorana na Starčevici, rekonstrukcija još jednog od dječijih vrtića, te izgradnja novih rekreativnih sadržaja na više lokacija", kaže Radojičić.

On je napomenuo da će na dnevnom redu biti i godišnji programi iz oblasti kulture i sporta, za šta su povećana sredstva, kao i za turističke manifestacije.

"Važna odluka tiče se i uvođenja nulte stope kada je riječ o naknadi za uređenje građevinskog zemljišta za investicije u proizvodnju, što je dodatna olakšica za investitore", rekao je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana