Radojičić: Proširiti program "Zdravo starenje"

Srna
Radojičić: Proširiti program "Zdravo starenje"

BANjALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić očekuje da će Program "Zdravo starenje" obuhvatiti veći broj starijih Banjalučanima, jer im omogućava veću društvenu aktivnost.

Radojičić je rekao da ovaj program provodi grad zajedno sa pet gradskih kulturno-umjetničkih društva /KUD/ s ciljem da se osobe starije životne dobi uključe u folklor i druženja.

On je napomenuo da u Banjaluci ima više od 40.000 penzionera, te da je ove godine predviđeno proširenje programa, te da su predviđena povećana sredstva za svih pet KUD-ova.

Radojičić je rekao novinarima u Banjaluci da su još neki subjekti zainteresovani da se uključe u ovaj program, jer je sve više društvenih objekata i domova u kojima se ove aktivnosti mogu provoditi.

Gradonačelnik Banjaluke prisustvovao je večeras u prostorijama Radničkog kulturno-umjetničkog društva /RKUD/ "Pelagić" završnoj manifestaciji dijela projekta "Banjaluka ljudskog lica", koji se odnosi na nastupe pet KUD-ova u prigradskim i seoskim dijelovima teritorije Banjaluka.

Sekretar KUD-a "Piskavica" Mirko Arabašić rekao je novinarima da je riječ o dobrom projektu čiji je cilj da u mjesnim zajednicama okupi jedan broj starijih ljudi i ponudi im različite sadržaje, od društvenih igara do plesa i folklora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana