Radojičić: Poziv građanima da izaberu članove savjeta mjesnih zajednica

Srna
Radojičić: Poziv građanima da izaberu članove savjeta mjesnih zajednica

Banjaluka - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić pozvao je građane Banjaluke da u nedjelju, 19. marta, izađu na birališta i izaberu članove savjeta mjesnih zajednica.

Radojičić je istakao da će prvi put po novim pravilima građani birati članove savjeta u svih 57 mjesnih zajednica, saopšteno je iz Uprave grada.


On je naveo da će se glasati na otvorenim listama, poimenično za kandidate i da je proces veoma sličan lokalnim izborima.

Predsjednik Gradske izborne komisije /GIK/ Nada Batinar rekla je da je do sada određeno 115 biračkih mjesta i da se ta mjesta uglavnom nalaze na biračkim mjestima gdje građani glasaju.

"Na internet stranici Grada objavljene su lokacije biračkih mjesta sa pripadajućim ulicama, a od juče su na oglasnim tablama mjesnih zajednica izložene kandidatske liste. GIK trenutno provodi aktivnost imenovanja biračkih odbora, a potom slijedi njihova obuka", rekla je Batinareva.

Građani će moći da biraju članove savjeta mjesnih zajednica u periodu od 9.00 do 16.00 časova.

"Građani koji su imali biračko pravo na dosadašnjim izborima, to pravo imaju i na izborima za savjete mjesnih zajednica. Svaka mjesna zajednica je zasebna izborna jedinica. Želimo da 19. mart bude svečan, demokratski dan u našem gradu", rekla je Batinareva.

Članovi GIK-a danas su bili na prijemu kod gradonačelnika Radojičića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana