Radojičić: Otvorene mogućnosti za privrednu saradnju

Srna
Radojičić: Otvorene mogućnosti za privrednu saradnju

Banjaluka - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić završio je višednevnu zvaničnu posjetu Izraelu razgovorom sa zamjenicom ministra inostranih poslova Izraela Cipi Hotoveli tokom kojeg je konstatovano da su odnosi Republike Srpske i Izraela na visokom nivou i da dva naroda veže veliko prijateljstvo.

- Na sastanku je zaključeno da je u kompleksnim situacijama na Balkanu i Bliskom istoku moguće pronaći dosta sličnosti i zato se Republika Srpska i Izrael mogu dobro razumjeti - saopšteno je iz Gradske uprave.

Radojičić je pozvao privredne i političke predstavnike Izraela da povećaju prisustvo u Banjaluci na adekvatnom nivou predstavljanja, a naročito radi uvida u mogućnosti ulaganja u Banjaluku, Republiku Srpsku i cijeli region.

On je naglasio da su mogućnosti za saradnju otvorene u oblastima industrije, modernizacije komunalnih usluga, obostrane promocije i podsticanja turističke ponude, te mogućnosti angažovanja građevinske operative.

Radojičić je, tokom razgovora u Izraelu, posebno predstavio tekuće prioritete grada Banjaluke, kao što su restrukturisanje gradskih finansija u iznosu od 75 miliona KM i ulaganja u neke službe poput gradskog grijanja.

Kao jedan od rezultata posjete dogovoreno je da Banjaluku uskoro posjeti delegacija izraelskog Modina, grada partnera Banjaluke, kada bi trebalo da bude dogovorena i konkretizacija mogućih oblasti saradnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana