Radojičić: Interes grada - podrška domaćim firmama

Srna
Radojičić: Interes grada - podrška domaćim firmama

BANjALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je danas da je interes grada rast, napredovanje i rad domaćih firmi, te da je "Banjalučka pivara" jedna od najdugovječnijih banjalučkih firmi.

Radojičić, koji je danas posjetio "Banjalučku pivaru", rekao je da je ova firma, koja postoji već 150 godina, važna i po tome što ima neki od brendova kao što je "Nektar" koji su poznati i van zemlje.

"Interes nam je da podržimo domaće proizvode, te da Banjaluka ima prepoznatljiv proizvod i izvan naših granica", izjavio je Radojičić novinarima.

On je naglasio da je nakon perioda krize, koja je pogodila sve, uključujući i industriju piva jer je rad ugostitelja i trgovina bio ograničen ili potpuno zabranjen, interes da "Banjalučka pivara", kao i druge domaće firme iz slične branše, nastavi da radi u punom kapacitetu, zapošljava radnike i bude jedna od firmi na ugled Banjaluke.

"Banjalučka pivara je i društveno odgovorna kompanija i podržala je nebrojeno mnogo manifestacija, događaja, sportskih klubova, udruženja u Banjaluci i, s te strane, interes grada je njeno pozitivno poslovanje i kvalitet. I u vremenu krize izašao je novi proizvod, a ovo je tržište kojem se stalno morate prilagođavati, ali je i taj proizvod sa imenom Banjaluke", rekao je Radojičić.

Generalni direktor "Banjalučke pivare" Ilija Šetka rekao je da je ova kompanija ponosna na novi brend "Banjalučko pivo", koji je inspirisan gradom na Vrbasu, te tradicije recepata odranije jer je ovo pivo postojalo prije nekoliko decenija.

On je naveo da je novo pivo od prošle sedmice dostupno potrošačima širom Srpske, te izrazio nadu da će uz "nektar" biti drugo najomiljenije pivo na ovim prostorima.

Šetka je naglasio da su u ovoj kompaniji veoma zadovoljni reakcijama potrošača na pivo, koje se pravi od prirodnih sastojaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana