Radojičić: Grad razvijati sa vizijom i ciljem

A.S.
Radojičić: Grad razvijati sa vizijom i ciljem

Iza nas je jedna od najuspješnijih godina, jer smo završili i započeli veliki broj projekata, a u narednim godinama nastojaćemo da još više gradimo i radimo.

Rekao je ovo gradonačelnik Igor Radojičić na tradicionalnom novogodišnjem prijemu u organizaciji kabineta gradonačelnika i predsjednika Skupštine grada, te podsjetio na neke od najznačajnijih projekata.

- Završen je novi Zeleni most, spojen Istočni tranzit, započeli sno izgradnju paralele koja će povezati Lauš i Petrićevac, pustili smo u saobraćaj 10. kružni tok, te pokrenuli velike projekte besplatnih zdravstvenih pregleda i “Banjaluka ljudskog lica - kazao je Radojičić.

On je istakao da Banjaluka ponosno nosi titulu glavnog grada Srpske, ali da se velikim brojem projekata i obimom posla posljednjih godina pozicionira kao regionalni centar i razvija rame uz rame sa Zagrebom, Sarajevom i Beogradom.

- Važno je da djelujemo sistemski. Banjaluka je postala grad povoljnog poslovnog okruženja, grad sporta, kulture i zelenila - rekao je Radojičić.

Predsjednik Skupštine grada Zoran Talić je naglasio da je Gradska uprava postavila dobru dinamiku, ali da su odbornici taj ritam svojim radom ispratili.

- Skupština je i u ovoj godini radila vrijedno i odgovorno, te na vrijeme donosila akte koji su pratili rad uprave. Imamo stabilne finansije, dobro poslovanje i grad živi i radi bolje nego prethodnih godina - kazao je Talić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana