Radojičić: Grad ima namjeru da podrži sportske klubove

Srna
Radojičić: Grad ima namjeru da podrži sportske klubove

BANjALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je večeras da Grad Banjaluka ima namjeru da podrži sportske klubove i da je podrška kolektivima koji treniraju u dvorani “Borik” samo dio te podrške.

Radojičić, koji je večeras u Banjaluci prisustvovao potpisivanju ugovora sedam sportskih kolektiva iz Banjaluke o korištenju prostora u Sportskoj dvorani “Borik” pod posebnim uslovima, rekao je novinarima da je ovo samo jedan dio podrške koju Grad Banjaluka pruža sportistima.

“Ovo je samo jedan detalj u ukupnoj slici. Naša namjera je da podržimo sportske klubove. Detalj, po detalj, svi oni koji treniraju u žBorikuž ili žObilićevuž mogu vidjeti da se dobija nova energija u Boriku”, istakao je Radojičić.

On je istakao da sportski centar dobija nove uslove i najavio da je planirana igradnja još dvije dvorane, na Starčevici i Laušu.

“To će značiti rasterećenje svim klubovima, posebno u špic terminima”, zaključio je Radojičić.

Direktor Sportskog centra “Borik” Nenad Talić rekao je da će klubovi imati simbolične uslove po kojima će mjesečno prostorije plaćati između 20 i 30 KM, ističući da sve ovo ne bi bilo moguće bez podrške Gradske uprave Banjaluke.

Ugovore sa Sportskim centrom “Borik” potpisali su predstavnici Rukometnog kluba “Borac”, Ženskog rukometnog kluba “Borac”, Košarkaškog kluba “Borac”, Ženskog košarkaškog kluba “Orlovi”, Odbojkaškog kluba “Borac”, Univerzitetskog odbojkaškog kluba “BL Volej” i Košarkaškog kluba invalida “Vrbas”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana