Radojičić: Cilj da Dom omladine bude pun mladih i sa puno sadržaja

Srna
Radojičić: Cilj da Dom omladine bude pun mladih i sa puno sadržaja

BANjALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić prisustvovao je večeras promociji projekta “Novo mlado lice grada povezuje…” u okviru kojeg su udruženja građana predstavila svoje dosadašnje rezultate u okviru platforme “Banjaluka ljudskog lica”.

Radojičić je naglasio da “Banjaluka ljudskog lica”, kao jedinstven projekat, obuhvata niz sadržaja za brojne građane za koje se smatralo da zaslužuju posebnu pažnju.

“Riječ je o djeci, mladima, starijim sugrađanima, licima sa posebnim potrebama i tu su nam partneri veliki broj udruženja građana”, naglasio je on.

Jedan od segmenata tog programa jeste i revitalizacija Doma omladine, u kome je nekoliko nevladinih organizacija počelo sa razvijanjem više projekata za mlade, saopšteno je na sajtu grada.

“Cilj nam je da je ovaj prostor stalno pun, da mladi nađu za sebe različite sadržaje”, naveo je Radojičić.

Grad će, kako je najavio, nastaviti ovaj projekat i u narednoj godini, kada će raspisati javne pozive po više linija za različite projekte sa prioritetima na kategorije građana za koje smatramo da zaslužuju posebnu pažnju.

Večeras su se predstavili i mladi koji su u proteklom periodu prošli obuke o javnom nastupu i zagovaranju.

Večerašnji program organizovao je Perpetuum mobile - Institut za razvoj mladih i zajednice Banjaluka.

Izvršni direktor ove organizacije Ilija Trninić kaže da je prikazan i dokumentarni film “Tamo”, koji na malo drugačiji način pokazuje ovo društvo.

“Dakle, cilj večerašnjeg programa jeste da se javnost upozna o različitim sadržajima i servisima koje pružaju organizacije civilnog društva u okviru žBanjaluke ljudskog lica”. Ovo je jedan dobar primjer saradnje Grada i udruženja građana”, zaključio je Trninić.

Skup je održan u banjalučkom Domu omladine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana