Radnici i mašine od subote u pogonu

Jasmina Perišić
Radnici i mašine od subote u pogonu

Banjaluka - Zimska služba, koja počinje da radi u subotu, u potpunosti je spremna da sa raspoloživim ljudstvom i mehanizacijom započne čišćenje snijega.

Načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković nakon jučerašnjeg sastanka sa predstavnicima preduzeća koja će raditi na čišćenju snijega, rekao je da je obezbijeđena dovoljna količina soli i da su stvoreni svi preduslovi da se spremno dočeka zima.

- Nadam se da će sredstva od oko 400.000 KM biti dovoljna da se rad zimske službe održava na adekvatan način. Upozorili smo izvođače da se ne mogu počinjati radovi bez naloga stambeno-komunalnog odjeljenja, nadzornog organa i tačnih specifikacija šta tačno treba da bude urađeno - kazao je Novaković. On je apelovao na građane da čiste ispred svojih ulaza i poslovnih prostora kao i svoje krovove i slivnike, ali i da ne ostavljaju snijeg na trotoaru i ulici.

- Poslije ovog sastanka slijedi dogovor sa načelnicima komunalne policije i inspekcije u vezi sa pojačanjem kontrola, da bi u zimskom periodu prohodnost bila na visokom nivou - rekao je Novaković.

Tehnički direktor preduzeća "Čistoća" i rukovodilac zimske službe Milan Plavšić kazao je da su ekipe "Čistoće" već spremne, sa svom raspoloživom mehanizacijom i opremom.

- Već od prekosutra startujemo sa radnicima i mehanizacijom. Doskoro smo održavali kompletno gradsko područje, ali od prošle godine održavamo prvo i drugo gradsko područje, a nadam se da ćemo to uspješno nastaviti i ubuduće - rekao je Plavšić i istakao da zimskoj službi najveći problem predstavljaju nesavjesni vozači koji parkiraju vozila na nepropisnim mjestima.

- Molio bih građane da pomognu "Čistoći" i da automobile ne parkiraju na nepropisnim mjestima jer nam to iz godine u godinu predstavlja problem i otežava rad. Naš broj telefona 051/312-436 dostupan je građanima za sve informacije o našem radu u svakom momentu - kazao je Plavšić.

Spisak

Rad zimske službe službeno će početi 15. novembra i trajaće do 15. marta sljedeće godine.

Izvođači radova u okviru zimske službe su preduzeća: "Čistoća", "Eko-euro tim", "Niskogradnja", "Građenje Đurić", "MG mind", "Rotor", "Kozaraputevi" i "Miloš impeks".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana