Radnici “Elektrokrajine” i ove godine darivali krv: Zavrnuli rukav i pokazali humanost

J. K.
Radnici “Elektrokrajine” i ove godine darivali krv: Zavrnuli rukav i pokazali humanost

BANjALUKA - Da su spremni da zavrnu rukav i daruju dragocjenu tečnost čime će spasiti nečiji život i ove godine pokazali su radnici “Elektrokrajine” i njenih bratskih preduzeća, koji su u petak iz svih krajeva Srpske došli u Banjaluku da učestvuju u tradicionalnoj aprilskoj akciji prikupljanja krvi.

Mnogima od njih nije bilo teško da prevale stotine kilometara da bi iskazali humanost, a u akciji dobrovoljnog davalaštva skupljene su 123 doze krvi.

Predsjednik Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi Gacko Miroslav Vuković Hrgo, koji je krv darovao više od 80 puta, kaže da ovu akciju posjećuju godinama.

- Drago nam je uvijek doći i lijepo se osjećamo u Banjaluci, domaćini su odlični i uvijek ćemo se odazvati na njihove pozive - rekao je Vuković. Svjesni su, kako kaže, da svaka prikupljena doza krvi nekome spasi ili produži život.

Tane Mihajlović iz Laktaša kaže da je prvi put darivao krv i da se na to odlučio jer na taj način može nekome da pomogne.

- Prelijep je osjećaj kada znate da nekome možete spasiti život. I u narednim godinama ću se uključivati u ovakve akcije - rekao je Mihajlović.

Krv je dala i Banjalučanka Sanja Bundalo, koja kaže da šesti put učestvuje na ovakvim akcijama.

- Nadam se da će nas svake godine biti sve više - rekla je Bundalova.

Portparol “Elektrokrajine” Predrag Klincov istakao je da su prezadovoljni odzivom te da ovo preduzeće od 1999. godine učestvuje u akcijama dobrovoljnog davanja krvi.

- Za vrijeme NATO bombardovanja Jugoslavije krv je bila potrebna našim sunarodnicima preko Drine, a nakon toga ova akcija je nastavljena i postala je tradicionalna. Aktiv organizuje akcije dva puta godišnje, u aprilu i septembru - rekao je Klincov.

Dodao je da je ovaj put bilo prijavljeno 150 članova iz deset terenskih jedinica “Elektrokrajine”, a u ovim akcijama ugošćavaju i bratska preduzeća, kolege i radnike iz Srpske, ali i iz “Elektroprivrede Srbije”. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana