Radnici "Elektrokrajine" darovali krv

S. B.
Foto: Dražan Oskar Pozderović

BANjALUKA - Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi preduzeća "Elektrokrajina" danas je učestvovao u tradicionalnoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi.

"Radnici nešeg preduzeća krv daruju već 23 godine. Aktiv je nekad brojao 430 članova. Danas je taj broj nešto manji, ali imamo nove mlade radnike koji prvi put daruju krv tako da se aktiv popunjava novim snagama" rekao je portparol preduzeća "Elektrokrajina" Predrag Klincov. 

Radnik "Elektrokrajine" Milenko Popović rekao je da se svake godine tradicionalno odaziva ovoj akciji.

"Krv dajem dva puta godišnje u okviru ove akcije a po potrebi posjetim i transfuziju. Ovo mi je 40. put da darujem krv" kazao je Popović.

Dodao je da se aktivu često pridružuju i novi članovi.

"Dosta mladih kolega je zainteresovano za ovu humanitarnu akciju. Član sam Aktiva od samog osnivanja i svake godine imamo mnogo zainteresovanih mladih kolega" dodao je Popović. 

Ovoj humanitarnoj akciji pridružili su se i radnici iz sedam drugih  elektroenergetskih preduzeća. 

Predsjednik Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi iz Gacka Miroslav Vuković kazao je da se članovi ovog udruženja rado odazivaju akcijama.

"Ovo je 83. put da dajem krv. Prvi put sam krv dao u ratu kada je ova tečnost bila preko potrebna. Tada se dešavalo da mjesečno darujem krv i po dva puta" rekao je Vuković. 

Kazao je da su se ovoj akciji odazvali i studenti iz Gacka.

"Nije nam teško da pređemo 300 i više kilometara kako bi pokazali humanost i solidarnost. Krv je danas dalo naših 15 članova" kazao je Vuković. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana