Radionica na Banj Brdu: Banjalučka flora inspirativna za biologe

Jovana Ivanović
Radionica na Banj Brdu: Banjalučka flora inspirativna za biologe

BANjALUKA - Na radionici "Otkrivanje biljnog svijeta", koja je održana juče na Banj brdu u Banjaluci, osim studenata, učestvovali su svi zainteresovani ljubitelji prirode, koji su u sklopu ovog izleta učili o novim biljnim zajednicama u banjalučkim šumama.

- Na radionici smo imali priliku vidjeti vrste biljaka koje se mogu naći u gradu na Vrbasu - rekla je "Glas Srpske" Jelena Blažević, student završne godine na Prirodno-matematičkom fakultetu.

Ona je dodala da je imala priliku proći kroz bitne aspekte o zaštiti šuma u gradskom okruženju jer ove zelene zone predstavljaju oaze, kako za floru i faunu, tako i za ljude.

- Radi se o tome da se životna sredina treba zaštiti, ali i pored toga, imali smo priliku upoznati čitavu floru Banjaluke, u ovom slučaju na Banj brdu, što je za mene i kao studenta i budućeg profesora biologije, bilo veoma inspirativno - rekla je Blaževćeva.

Radionicu je organizovao Centar za životnu sredinu, a vodio je profesor Jugoslav Brujić sa Šumarskog fakulteta u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana