Radijatori topli s prvim hladnim danima

Maja Stanojević
Radijatori topli s prvim hladnim danima

BANjALUKA - Većina škola na području grada, koje same zagrijavaju objekte spremno dočekuje hladne dane. Ogrev svakodnevno pristiže, a remont kotlovnica privode kraju ili je završen.

Direktori ovih škola kazali su da pad temperatura neće dočekati nespremni te da đaci i roditelji nemaju razloga za brigu.

Direktorica OŠ “Petar Kočić” u Kolima Dubravka Bosančić kazala je za “Glas Srpske” da je pripremljeno dovoljno energenata za predstojeću sezonu grijanja.

- Počeli smo se spremati još u toku ljetnog raspusta. Obavili smo sve potrebne radove, koji uključuju nabavku ogreva, čišćenje peći, rezanje drva te njihovo slaganje. Na Manjači sezona grijanja počinje ranije nego u gradu - rekla je Bosančićeva.

Prema njenim riječima, očekuju da će peći u Stričićima i Pavićima upaliti već sa prvim hladnim danima.

- Centralna škola ima kotlovnicu i tu sezona počinje najčešće oko 15. oktobra - kazala je Bosančićeva.

Dodala je da je trenutni problem krov na objektu škole u Stričićima, koji prokišnjava.

- Zahvaljujući Vladi Republike Srpske i Ministarstvu prosvjete 123.000 KM uloženo je u obnovu stolarije i renoviranje fiskulturne sale, ali ostao je još da bude saniran krov. Nadamo se skorom rješenju - rekla je Bosančićeva i dodala da OŠ “Petar Kočić” pohađa 112 učenika.

Hladne dane spremno dočekuju i u OŠ “Vojislav Ilić” u Krupi na Vrbasu. Direktorica ove obrazovne ustanove Rajka Čajić rekla je da će učionice početi da griju s prvim hladnim danom.

- Gradska uprava i resorno ministarstvo finansirali su zamjenu kotlova, tako da smo spremni za ovu sezonu - rekla je Čajićeva i dodala da će sitni kvarovi biti otklonjeni na vrijeme.

I u OŠ “Desanka Maksimović” u Dragočaju rekli su da su svi važniji radovi na vrijeme završeni.

- Spremni smo za početak sezone grijanja, a svi radovi su završeni - kazao je direktor ove škole Srđan Bogdanović.

 Popržen

Predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola banjalučke regije Miroslav Popržen rekao je da je ranijih godina bilo problema sa kotlovnicama, ali da to nije slučaj ove sezone.

- Većina kotlovnica je obnovljena ili su postrojenja remontovana. Sezona grijanja u školama počinje najčešće 15. oktobra, ali to zavisi od vremenskih prilika - rekao je Popržen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana