Putari probili rokove tokom radova u Motikama i na Petrićevcu

Jasmina Salopek
Putari probili rokove tokom radova u Motikama i na Petrićevcu

BANjALUKA - Građevinski materijal, rupe i prašina još su svakodnevica mještana naselja Petrićevac i Motike zbog izgradnje novog mosta koji je trebalo da bude završen prije skoro mjesec.

Nakon insistiranja mještana u ulici Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića postavljen je privremeni most, koji već tri mjeseca povezuje ovaj dio Banjaluke sa ostatkom grada. Pontonski prelaz postavljen je kao privremeno rješenje, zbog rekonstrukcije dijela ove ulice koja obuhvata i rušenje starog mostića i izgradnju novog.

Mještanka naselja Motike, koja je nije željela da joj ime bude objavljeno, rekla je za “Glas Srpske” da se živi na sedam, osam kilometara od centra grada, a da im je put očajan kao da je u najzabačenijem ruralnom području.

- Stavili su prvi sloj asfalta tako da se može prolaziti tim glavnim putem, ali most još nije završen, a kada će biti, nije nam poznato. Sve predugo traje, rupe su na sve strane – rekla je ova mještanka ističući da se pored mosta stalno nešto kopa.

Sa stanjem saobraćajnice nezadovoljna je i mještanka Miroslava B. koja javnim gradskim prevozom svakodnevno ide u grad i na posao.

- Ima još puno posla kako bismo došli do situacije da se saobraćaj nesmetano odvija. Nešto su do pola uradili, ali biće super ako bude sve završeno bar do septembra  – rekla je Miroslava B.

Kako kaže, sama rekonstrukcija dijela ulice Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića počela je u septembru prošle godine, a prvobitni rok za završetak radova bio je mart 2023.

- Ovaj rok je probijen i radovi su i dalje u toku – rekla je ona.

Čitavu priču potvrđuje predsjednik Savjeta mjesne zajednice Motike Dragan Ciganović koji ističe kako su ljudi nezadovoljni brzinom izvođenja radova, ali i da imaju problem sa prevozom.

- Želim napomenuti da gradski prevoz ide svakih sat vremena, dok vikendom to bude i na svaka dva sata. Tražimo da gradski prevoz ide makar na svakih pola sata, jer ipak smo jedna od bližih mjesnih zajednica gradu – rekao je Ciganović.

Sa druge strane predsjednik Savjeta mjesne zajednice Petrićevac Pavle Knežević rekao je za “Glas Srpske” da su radovi na mostu malo stali zbog lošeg vremena, ali će uskoro biti sve gotovo.

- Po mojim informacijama biće brzo gotovo. Mještani su se žalili samo zbog probijenog roka, ali imaju razumijevanja jer se ipak njima radi put. Kada bude završen, prestaće i njihovi problemi - rekao je Knežević.

Problemi

Mještani Motika ističu da više od šest godina čekaju da im se očiste kanali za oborinske vode, ali da još nisu uslišene njihove molitve.

- Kada pada kiša, dolazi do bujica. Rekli su da će doći raditi, ali se radnici nisu pojavili. Niko se ne obazire na to. Velika sramota - rekao je Dragan Ciganović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana