Pušten u upotrebu kružni tok na Kočićevom vijencu

A.S.
Pušten u upotrebu kružni tok na Kočićevom vijencu

Banjaluka - Novi kružni tok kod Policijske uprave pušten je jutros u saobraćaj, a ovo je jubilarna deseta kružna raskrsnica u posljednje tri godine.

Radove su obišli gradonačelnik Igor Radojičić i načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić koji su rekli da će nova raskrsnica značajno rasteretiti saobraćaj u obom dijelu grada.

- Kočićev vijenac dobio je jednu novu, modernu kružnu raskrsnicu za čiju izgradnju je izdvojeno 370.000 KM, kojom je povezan novi most sa Gradskim mostom i dalje Istočnim tranizitom - rekao je Radojičić.

Zbog konfiguracije terena, ova kružna raskrsnica je drugačijeg oblika od ostalih, sa šest izlaznih traka formira oblik osmice.

- Zbog stare raskrsnice ovo je bilo najefikasnije rješenje, a obezbjedili smo nesmetan prolaz automobila i autobusa. Prije puštanja u saobraćaj, testirali smo kružni tok i njime je prošao autobus dužine 16 metara. Dakle, neće biti nikakvih problema u njegovom funkcionisanju - rekao je načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić.

Gradonačelnik je najavio da je sljedeći projekat kružni tok kod Lesnine, gdje se očekuje da će javni poziv biti raspisan do kraja godine.

- Nadamo se, ukoliko uslovi dozvole, da ćemo početi sa radovima do kraja godine. Takođe, biće rekonstruisana i Ulica Ivana Gorana Kovačića koja predstavlja spoj Istočnog i Zapadnog tranzita - rekao je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana