Puni parkovi i izletišta

Aleksandar Stojanović
Puni parkovi i izletišta

BANjALUKA - Sunčano vrijeme, zatvoreni ugostiteljski objekti i ograničenja uvedena povodom aktuelne epidemiološke situacije izmamili su veliki broj građana i rekreativaca na poznata gradska izletišta i rekreativne zone.

Priliku da radnim danima izađu iz kuće i prošetaju po svježem vazduhu brojni Banjalučani su iskoristili na popularnim izletištima Banj brdu, Trešnjiku, Šibovima, ali i u parkovima i na igralištima. Zbog zatvorenih teretana i fitnes centara rekreativci i sportisti su pohrlili u teretane na otvorenom i na trim-staze.

Na Banj brdu juče je bilo mnogo posjetilaca, koji se i pored toga što su izašli u šetnju pridržavaju preporuka Štaba za vanredne situacije i Vlade Srpske, a kako su nam rekli, izbjegavaju kontakte i veća okupljanja.

- Na Banj brdo dolazim često i posljednjih dana primjetan je veliki broj mladih, ali i starijih sugrađana. Priroda je najbolje utočište od virusa, ali i pored toga izbjegavam rukovanje sa poznanicima i kad razgovaramo držimo preporučeno odstojanje. I sami se često nasmijemo, ali zdravlje nije šala i to je minimum koji možemo svi da uradimo - kazao je rekreativac Siniša Mandić.

Dok mladi poziraju hvatajući najbolje kadrove za društvene mreže i slikaju selfije, oni nešto stariji razgovaraju i uživaju u najljepšem pogledu na grad.

Oni kojima je Banj brdo nešto teža prepreka, ali i roditelji sa mališanima odlučili su da vrijeme provode u suncem okupanim parkovima i na šetalištima duž rijeke Vrbas.

- Mališanima je najteže objasniti zbog čega moramo biti u kući pa iskoristimo ovo lijepo vrijeme da ih izvedemo u park “Mladen Stojanović”. Oni, a i mi uživamo, u vožnji biciklima, igranju loptom i šetnji po stazama - kazala je majka dva mališana Snježana Nikolić.

Penzioneri, iako jedna od najugroženijih grupa kada je riječ o virusu korona, izašli su, kako ističu sa dozom opreza, na omiljeno šetalište između Rebrovačkog i Venecija mosta.

- Strahujemo od novog virusa, ali smo pažljivi i poštujemo savjete nadležnih. Nosim masku i nemam kontakt sa poznanicima, a većina mojih prijatelja ponaša se slično - kazala je penzionerka sa Starčevice Stana Đurđić.

 

VRIJEME

Pravo proljećno vrijeme zadržaće se i u narednim danima ove sedmice, a građani će moći da uživaju na suncu i temperaturama do čak 21 stepen.

- U Banjaluci će ove sedmice vladati pretežno oblačno i toplo vrijeme. Najviša temperatura očekuje se u petak, kada će živa na termometru ići do 21 stepen, a promjena vremena dolazi nam u nedjelju, kada će temperatura pasti na sedam stepeni - kazali su iz Hidrometeorološkog zavoda RS.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana