Protestovali jer su platili stanove koji nikako da budu završeni

GS
Foto: Dražan Pozderović

BANjALUKA - Kupci stanova u banjalučkom naselju Novi Borik okupili su se danas na protestu ispred kompanije “Ekvator” jer nekoliko godina čekaju da usele u stanove za koje su još prije nekoliko godina ovoj firmi uplatili novac, a koji ni do danas nisu završeni.

Kako je istaknuto na protestu, više od 130 kupaca je kupilo stanove

u zgradama D-8 i D-7, a ostali su i bez novca i bez stanova.

Tvrde da im je vlasnik i direktor kompanije „Ekvator“ Đorđe Davidović uzeo novac za izgradnju stanova koje ni do današnjeg dana nije završio.

-Nakon više puta probijenih rokova i neispunjenih obećanja o kraju izgradnje zgrade D-8 i početka gradnje zgrade D-7, to se još nije desilo, te zgrada D-8 nije niti blizu završetka gradnje iako je prvobitno trebalo da bude završena u maju 2018. Godine - kazao je Ranko Kovačević.

Dodaje da izgradnja zgrade D-7 nije ni počela iako su ljudi uplatili novac još prije četiri ili pet  godina.

Davidović je juče za Mondo istakao da kompanija “Ekvator” poštuje sve potpisane ugovore i da će ispuniti sve svoje odredbe ugovora uključujući kašnjenje, odnosno “penale” koji su predviđeni ugovorima.

-Razumijem nestrpljenje i poštujem sve poslovne partnere, ali tu ima i nekih političkih konekcija. Postavljali su me na bilborde bez ikakvih elemenata... ali ne ljutim se. Sve je to demokratski... -rekao je Davidović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana