Protest zbog restrikcija vode, blokiran put Banjaluka-Prijedor

Mondo.ba
Protest zbog restrikcija vode, blokiran put Banjaluka-Prijedor

BANjALUKA - Mještani banjalučkog naselja Dragočaj organizovali su danas proteste zbog restrikcija vode. Na pola sata je zaustavljen saobraćaj na putu Banjaluka - Prijedor.

Mještani banjalučkih prigradskih naselja Dragočaj, Prijakovci, Debeljaci, Derviši i Kuljani izašli su danas na magistralni put prema Prijedoru, protestujući zbog toga što već mjesecima nemaju redovno snabdijevanje vodom.

Ovim problemom posebno su ugrožena djeca, starija populacija i stoka.

Jedna mještanka je rekla da domaćinstva nemaju vodu ni za osnovne potrebe.

“Imam sedam dijagnoza, od kojih je jedna karcinom. U mom domaćinstvu imamo šestoro unučadi, snaha mi je trudna, a nemamo vodu za osnovne potrebe. Mi smrdimo, nemamo da se istuširamo, da operemo veš, pa dokle da nas kažnjavaju, da nam ovo rade. Pozivam sve prisutne da se borimo za svoju unučad, djecu i sebe”, rekla je ona.

Drugi građanin je rekao da, u dijelu Dragočaja u kojem on stanuje, uopšte nema vodovodne mreže.

“Mi nemamo problem sa povremenim nestašicama vode, mi uopšte nemamo vodu, nismo na mreži. Nas 350 domaćinstava 21 godinu već tražimo vodu od grada. Skaču nam kao zečevi ovuda pred izbore, obećavaju, tobože imaju i projekat za nas. Ja ne mislim da Tvrtko ne zaslužuje spomenik, ali nemojte baš ove godine, nemamo vode, dajte nam vodu”, naveo je on.

Dodao je kako ima više stotina grla stoke te kako nemaju šta da im daju.

“Izvinite, možda se i osjetim, ne kupamo se baš redovno. Ne prozivam nijednog političara, prozivam gradsku upravu i ovu državu. Mene ne interesuje ko vlada, koja stranka će biti na vlasti, a koja neće, ja tražim samo da rade svoj posao. Moja supruga dvije zime pere suđe vani, dajte nam vodu!”, poručio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana