Promocija "Nušićijade" u Banjaluci 19. juna

GS
Promocija "Nušićijade" u Banjaluci 19. juna

BANjALUKA - Turistička organizacija opštine Ivanjica promovisaće u Banjaluci festival "Nušićijada" koji će se održati 19. juna u Muzičkom paviljonu (Staklenac) u parku Petar Kočić.

Organizator događaja je Turistička organizacija Ivanjica, a promociju će podržati generalni konzul Generalnog konzulata Republike Srbije u Banjaluci  Miloš Vujić.

„Nušićijada“ je tradicionalna kulturna manifestacija koja se bavi likom i djelom velikog pisca i vizionara, najznačajnijeg srpskog komediografa, Branislava Nušića kojeg će nam predstaviti poznati srpski glumac Milan Milosavljević.

Model festivala kombinovan je od mnogobrojnih kulturnih sadržaja(muzičkih koncerata, predstava, izložbi) i svake godine privlači sve veći broj gostiju.

Priređuje se defile više stotina kostimiranih građana, djevojaka u dugim haljinama sa suncobranima u rukama i muškaraca u frakovima i sa cilindrima, saopštile su turističke organizacije Ivanjice i Banjaluke.

Ovogodišnja Nušićijada koja će se održati od 26.do 28. avgusta 2022. u Ivanjici biće obilježena i posebnim jubilejom - 45-tom godišnjicom od prvog prikazavanja kultne serije „Više od igre“ koja je snimana u Ivanjici.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana