Projekti za jače mjesne zajednice

J. T.
Projekti za jače mjesne zajednice

BANjALUKA - Predstavnicima savjeta mjesnih zajednica uključenih u projekat “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH” predstavljene su projektne aktivnosti, uloga savjeta u njihovoj realizaciji, a donirana je i računarska oprema za potrebe mjesnih zajednica, saopštili su iz Gradske uprave.

U realizaciji projektnih aktivnosti sa područja grada učestvuje pet mjesnih zajednica, i to: Priječani, Bistrica, Starčevica, Obilićevo 2 i Petrićevac.

- Nadamo se da će putem ovog projekta predstavnici savjeta mjesnih zajednica steći određene vještine i kompetencije, da će se prepoznati značaj savjeta koji će biti dobra spona između građana i gradske administracije - rekla je savjetnica gradonačelnika Milada Šukalo.

Članove savjeta očekuje izbor i priprema po jednog projektnog prijedloga iz njihove mjesne zajednice, koji će biti realizovan uz finansijsku podršku grada i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP).

- Cilj ove faze projekta jeste unapređenje kvaliteta života građana BiH kroz osnažene, rodno odgovorne mjesne zajednice koje potpomažu aktivan angažman građana u javnom životu - navode u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana