Projekat “Cijena minus za tri plus” naišao na dobar odziv: Popuste i pogodnosti ostvarilo 400 porodica

Sara Bojanić
Projekat “Cijena minus za tri plus” naišao na dobar odziv: Popuste i pogodnosti ostvarilo 400 porodica

BANjALUKA - Sve više porodica zainteresovano je za mogućnosti koje nudi “Ponosna kartica”, a trenutno je u ovom projektu oko 400 porodica.

Potvrdio je ovo za “Glas Srpske” predsjednik Fondacije “Za porodicu” Dragan Dakić, od koga je i potekla ideja da se pomognu porodice sa troje i više djece.

- Velika je zainteresovanost porodica za ovaj projekat, jer uz “Ponosnu karticu” roditelji i djeca dobijaju brojne pogodnosti i popuste. Trenutno imamo oko 400 registrovanih porodica, ali taj broj raste iz dana u dan - kazao je Dakić.

Dodao je da su privrednici najvažnija karika u realizaciji ovog projekta.

- U Banjaluci imamo značajan odziv privrednika i trudimo se da budu pokriveni svi segmenti potrošačke korpe - rekao je Dakić.

Pojasnio je da u lokalnim zajednicama postoje dva modela realizacije projekta.

- Prema prvom modelu lokalna zajednica sama obezbjeđuje određene pogodnosti višečlanim porodicama, dok prema drugom modelu lokalna zajednica učestvuje sa nama u traženju partnera - ističe Dakić.

Istakao je i da postoji onlajn aplikacija “Za porodicu”, koja pruža dodatne informacije i usluge, a dostupna je na “Gugl prodavnici”.

- Partneri su razvrstani prema djelatnostima, te prema potrebama korisnicima pružaju podršku. Privrednici putem aplikacije imaju mogućnost da objavljuju promo materijale, te uživaju određene benefite s obzirom na to da aplikacija pruža i mogućnost onlajn kupovine - dodao je Dakić.

Naglasio je da im je cilj da roditeljima iz višečlanih porodica povećaju mogućnost zapošljavanja.

- Kako bi se otklonili uzroci zbog kojih su ove porodice došle u nepovoljnu situaciju, prošle godine organizovali smo oko 100 besplatnih obuka i prekvalifikacija, nakon čega se polaznicima otvorila mogućnost zaposlenja - rekao je Dakić.

Podsjetio je da Fondacija “Za porodicu” uz podršku grada treću godinu za redom uspješno sprovodi projekat “Cijena minus za tri plus”. Cilj projekta je da se porodicama omogući popust kod privrednika koji su partneri projekta. Građani koji posjeduju “Ponosnu karticu” prilikom kupovine u određenim radnjama ostvaruju popuste i druge pogodnosti.

Iz Gradske uprave su ranije rekli da su sa Fondacijom “Za porodicu” potpisali sporazum o tehničkoj podršci u realizaciji projekta “Prijatelji porodice”, kako bi banjalučkim porodicama sa troje ili više djece omogućili da na jednostavniji način dobiju “Ponosnu karticu”.

Kursevi i radionice

Dragan Dakić je naglasio da će ove godine djeca iz višečlanih porodica dobiti nove mogućnosti.

- Biće im dostupni kursevi stranih jezika, te besplatne radionice koje pružaju pomoć u učenju. Za djecu školskog uzrasta, od trećeg do šestog razreda, biće omogućena obuka za osnovne programske računarske jezike, za koju je trenutno zainteresovano 40 porodica - naveo je Dakić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana