Projekat “Banjaluka ljudskog lica” posvećen zdravlju i bezbjednosti stanovnika

A. S.
Projekat “Banjaluka ljudskog lica” posvećen zdravlju i bezbjednosti stanovnika

Banjaluka - Veliki projekt “Banjaluka ljudskog lica”, usmjeren na poboljšanje kvaliteta života za širu populaciju, biće nastavljen i u idućoj godini, uz veliki broj aktivnosti, najavljeno je u ponedjeljak nakon sastanka gradonačelnika Igora Radojičića i predstavnika četrdesetak organizacija i institucija.

Radojičić je naglasio da je u projekat uključen veliki broj institucija i organizacija iz domena civilnog sektora, ističući da se radi o fleksibilnoj platformi, koja se konstantno nadograđuje.

- Platforma je uglavnom posvećena djeci, mladima, starijim osobama, humanizaciji prostora, ali i zdravlju stanovništva i bezbjednosti grada. Iz toga su nastale desetine pojedinačnih projekata čija realizacija je u toku - rekao je Radojičić.

Koordinator projekta Sonja Stančić kazala je da je ovaj projekt prepoznat kao nešto inovativno i drugačije.

- U sljedećoj godini predstoje nam razgovori sa privrednim sektorom i stranim donatorima, kako bi i oni našli interes da učestvuju u ovome - naglasila je Stančićeva.

Predstavnik Instituta “Perpetuum mobile” Ilija Trninić ocijenio je da je u godini na izmaku mobilisana zajednica i da je zaživjela platforma između vladinog i nevladinog sektora i rezultirala konkretnim projektima. Šef Tima za male intervencije Milenko Stanković rekao je da su male intervencije originalni banjalučki projekat i da već postoji interes da se širi i na druge lokalne zajednice u okruženju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana