Prodavnice, mesnice i cvjećare 9. ma­ja rade skraćeno

J. P.
Prodavnice, mesnice i cvjećare 9. ma­ja rade skraćeno

Banjaluka - U utorak, 9. maja, na Dan pobjede nad fašizmom, od sedam do 12 časova mogu da rade preduzetnici koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost na području grada, ali i još neki prodajni objekti, saopšteno je iz Gradske uprave.

- Mimo odluke o određivanju radnog vremena, a u skladu sa zaključkom koji je donio gradonačelnik Igor Radojičić, na dan republičkog praznika u navedenom periodu mogu da rade i prodavnice mješovite robe, mesnice, ribarnice i cvjećare - saopštili su iz Gradske uprave.

Inače, 9. maja, u skladu sa odlukom o određivanju radnog vremena, od nula do 24 časa dozvoljen je rad određenim pravnim licima i preduzetnicima koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost na području grada.

 - Od nula do 24 časa mogu da rade preduzeća i privatne firme koje proizvode hljeb, peciva, svježu tjesteninu i kolače i prodaju te namirnice. U tom vremenu mogu da rade i trgovinski objekti na autobuskim i željezničkim stanicama i na benzinskim pumpama. U vremenu od osam do 21 čas mogu da budu otvorene prodavnice na malo pogrebne opreme - navodi se u saopštenju.

Poslodavci su radnicima koji budu radili na dan republičkog praznika dužni da omoguće ostvarivanje prava u skladu sa zakonskim propisima o radu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana