Prodajom bonova do pomoći za najugroženije

J. P.
Prodajom bonova do pomoći za najugroženije

Banjaluka - Gradska organizacija Crvenog krsta pokrenuće u martu humanitarnu akciju u kojoj će građani kupovinom bonova moći da pomognu u prikupljanju sredstava kojima će biti nabavljena pomoć za socijalno najugroženije porodice.

Sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Željkica Ilić naglasila je u petak na konferenciji za novinare da će volonteri sa ovlašćenjima i akreditacijama Crvenog krsta od 1. do 31. marta prodavati numerisane bonove u apoenima od jedne, pet, 10 i 50 KM.

- Ovu akciju organizovali smo i prošle godine kada je prikupljeno oko 8.500 KM. Ovaj put vrijednost štampanih bonova je 21.500 KM, a nadamo se da će se građani ovoj akciji odazvati u velikom broju. Obuhvatićemo sve osnovne i srednje škole, fakultete, ali i javni i privatni sektor - rekla je Ilićeva napomenuvši da ove godine neće biti povećanja izdvajanja za javnu kuhinju iz gradskog budžeta.

Predsjednik Organizacionog odbora akcije Saša Marković rekao je da je kratkoročni cilj prikupljanje novca za pomoć socijalno ugroženima, a dugoročni podizanje svijesti građana o neophodnosti solidarnosti sa onima kojima je pomoć potrebna.

- Želimo da ova akcija postane tradicionalna. Prikupljeni novac iskoristićemo za kupovinu hrane i higijenskih proizvoda koje ćemo podijeliti - kazao je Marković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana