Procjena nepokretnosti u izabranim katastarskim opštinama: Timovi na terenu u Adi, na Starčevici i u Obilićevu

A. T.
Procjena nepokretnosti u izabranim katastarskim opštinama: Timovi na terenu u Adi, na Starčevici i u Obilićevu

BANjALUKA - Grad sprovodi aktivnosti na masovnoj procjeni nepokretnosti u izabranim katastarskim opštinama, a na osnovu sporazuma o saradnji sa Republičkom upravom za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIPP) Republike Srpske.

- Ovo je važan projekat za grad, koji ima za cilj povećanje obuhvata obveznika poreza na nepokretnosti, što će direktno uticati i na povećanje ovog značajnog prihoda u budžetu grada iz kojeg se finansiraju infrastrukturni i drugi projekti - navode iz Gradske uprave.

Nastavak pilot projekta “Masovne procjene vrijednosti nepokretnosti” sprovode se u saradnji RUGIPP-a, Ministarstva finansija Republike Srpske, Poreske uprave Srpske i grada, te u saradnji sa švedskim donatorskim Projektom za unapređenje zemljišne administracije u BiH - CILAP. Nastavak projekta obuhvata dijelove naselja Ada, Starčevica i Obilićevo, odnosno katastarsku opštinu Banjaluka 5. Prema procjenama, u obuhvatu se nalazi oko 50 ulica sa oko 15.000 nepokretnosti.

Timovi na terenu će pomoću aplikacije za prikupljanje podataka popisivati nepokretnosti s ciljem njihove identifikacije, odnosno formiranja sveobuhvatnog Registra nepokretnosti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana